Zumba instructeur worden in Nederland




Als je zelf aan de slag wil gaan als lesgever in Zumba Fitness kan je op de volgende plaatsen terecht om een Zumba Workout te volgen:

* Gold's Gym in Utrecht
* Crea Dance Stein in Stein
* De Mix in Almere
* Wensink Dance Masters in Apeldoorn
* The S.C.E.N.E in Breda

Na het volgen van een bepaald aantal Zumba modulles zal je een certificaat ontvangen dat je zelf tot Zumba instructor benoemt.De modules die je zal moeten volgen zijn:

* Zumba basic level 1 : In deze Zumba les leer je hoe je de basispassen van Zumba zal moeten aanleren aan anderen. Je leer meer over welke passen je kan gebruiken bij welke muziek en hoe je een Zumba les organiseert.

* Zumba Gold : In deze module kom je te weten hoe je Zumba fitness geeft aan senioren en beginners. Je leer ook te letten op de fysische , psychologische aspecten en op de anatomie van de oudere deelnemers bij Zumba fitness.
Er wordt ook uitgelegd hoe je Zumba lessen kan geven aan mensen die in een rolstoel zitten, de zgn Zumba Chair Workout.

* Zumba Toning : In deze module leer je dus werken met de bekende Zumba Toning Sticks en leer je letten op de techniek van bewegingen.

* Zumbatomic : Je leer hoe je moet omgaan met jongere kinderen om Zumba aan te leren.

* Zumba basic level 2 : In deze Zumba module leer je je techniek nog beter door bijkomende Zumba passen die afkomstig zijn uit de Samba,tango, flamenco en zelfs uit het buikdansen